Windows mobile 6.5 je vonku...

19.02.2009 17:03

...po vzore Neonode, ktorý ako prvý použil myšlienku dotykového ovládania len pomocou prstov, neskôr iPhonu a nedávno aj Androidu, dostal konečne aj Windows Mobile (po novom Windows Phone) podobu dotykového ovládania, bez nutnosti vytiahnuť stylus. Na prvý pohľad zaujme od základu prepracovaná ponuka "start", ktorá dostala podobu včelieho plástu.

Zmenená bola taktiež veľkosť fontu v hlbšej štruktúre menu a nastavení a konečne Microsrot prepracoval aj Internet Explorer, ktorý už naozaj bol o hodne pozadu za konkurenciou a od WM2003 v podstate neprešiel žiadnym výraznejším vylepšením. Viac prezradí oficiálna videoprezentácia a fotogaléria na serveri phonearena.com.

 

 

 

—————

Späť


Diskusná téma: Windows mobile 6.5 je vonku...

Dátum: 25.02.2009

Vložil: haffen

Titulok: WM6.5

No neviem... WM6.5 vnímam ako menšiu zbytočnosť. Radšej mohli posunuť dátum vydania WM7. Pretože neponúka nič svetoborné a tá homepage mi príde ako "menši bordel na ploche". Na nete sú softy a záplaty, ktoré dokážu toto isté a podstatne viac. Trebars SPB mobile + ich doplnkový soft. Ak si ho človek správne nadstaví, tak neni žiadna nutnosť trepať sa do Štart ponuky a vyťahovať oný stylus. No a čo sa týka našincov, tak pre nás bude určite menej atraktívny aj kôli službam vyžadujúcim pripojenie - zálohovanie dát a sťahovanie aktualizácii, ktoré sú v naších podmienkách absolutne nevyužiteľné kôli abnormalne vysokým cenám za dáta. A ostatne som doteraz ani nevidel žiadnu aktualizáciu pre 6.1 zo strany Microsoft. Neviem si totižto predstaviť, že by som mal byť trebars u T-mobile a mal by som stiahnuť cca 3 mb dát, ktoré by cenou presiahli 350Sk.
Pevne budem dúfať v dve veci. V skoré vydanie WM7, ktorý si hádam zoberie príklad od svojej "stolovej" verzie a ponukne multitouch ovládanie, spolu s rýchlymi reakciami, pretože aj keď moja Omnia má vysoký výkon (intel 624MHz), tak ju degraduje práve oný WM 6.1. Tento problém si ostatne všimol aj Samsung a do ich najnovšieho modelu Omnia HD už inštalovali Symbian. Samotný model by mal prísť na trh v druhej dekade tohoto roka a bude to poriadná pecka.
Apropo som veľmi rád, že Microsoft použije pri svojej verzii W7 multitouch technologiu ovládania od Apple, ktoré použili pri ich modeli Iphone. Osobne nemam moc v láske tento mobil, ale skutočne vzdávam hold ich dotykovému ovládaniu, ktoré je fantastické!

—————

Dátum: 25.02.2009

Vložil: Netopjer

Titulok: Re:WM6.5

...suhlasim - skor sa zrejme jedna o peknu tapetu na povodne WM6.1. No a k tym aktualizaciam - zatial som este nijaku nikdy nevidel a to uz bezim na WM od verzie 2003. Skor to bezi tak, ze vyrobcovia vydaju novsiu verziu ROM pre svoje zariadenie...

—————

Dátum: 09.03.2009

Vložil: haff

Titulok: Re:Re:WM6.5

jojo... pochybujem, že nejako zmenili, resp. poupravili jadro WM, skôr len vytvorili "privetivejší" skin a pár optimalizácii, ktoré aj tak v našich končinach nevyužijeme. Tak neviem, či by som to pchal do telefonu.

—————